ROWELLA RESIDENCE

Project:             New Residence

Location:           Rowella, Tasmania

 

Combined with the clients love of curving spaces, the sites context and history as farmland, the design developed into a four pod home derived around the humble shed.  Materials such as corrugated colorbond cladding tie with this rural ideal, while pealing back to a modern inner skin as a dual layer facade.


Two opposing curved stone walls crash into each other forming the entry point, from here the four pods saddle off, separating the house into two main design elements, one as the main living quarters, the other as guest wing.

 

Large glazing to the north and spectacular views of the Tamar River offer solar access during winter with large overhangs for summer shading, with many outdoor spaces formed between the pods offering shelter from varying weather conditions throughout the year.

WHITE 01.jpg
WHITE 04.jpg
WHITE 05 B&W.jpg
WHITE 02.jpg

© 2013 by cmk architects. All rights reserved.