HUTTON RISE RESIDENCE

Project:             New residence

Location:           Launceston, Tasmania

 

With the clients love for car racing, the layout of the building was heavily influenced by a four car garage/workshop and a separate two car garage for everyday use.  This influence, split the building into three main elements, with the four car garage located on the southern side of the block, the main living pod on northern side creating a large courtyard in the middle and the bedroom wing on the upper level tying the two lower pods together.  Entertaining was also key element for the client, with the kitchen dining and living rooms flowing into each other providing a generous open plan layout with plenty of volume looking up through a void to the upper level.  The upper level consists of a study looking over the lounge area and three bedrooms that stretch over the living area through to the four car garages bridging the two lower split buildings and forming a large undercover entertaining area underneath.

Preece House 01.jpg
Preece House 02.jpg
Preece House 04.jpg
Preece House 05.jpg
Preece House 03.jpg

© 2013 by cmk architects. All rights reserved.

Preece House 04.jpg