WALL ADDITION

Project: Alterations & additions to an existing residence

Location: Launceston, Tasmania

 

With this clients love for entertaining and colourful dinner parties, we were initially set the challenge to re-design her existing kitchen and open up the surrounding living areas.  The kitchen needed to perform the normal day to day functions, but transform into a concealed caterer's kitchen for these special occasions.  We achieved this by creating a fully glazed sliding/stacking wall between the kitchen and dining room with a section of removable bench, allowing direct access between these two areas for everyday use.  Adjacent to the dining area we redesigned an existing bar into a larger more modern space, matching materials and finishes to the adjacent kitchen.

 

Following this initial work, we then transformed an external court area bounded on three sides, to a fully enclosed alfresco area with bi-fold doors opening out to the magnificent and fully established gardens that surround the entire house.  The use of Velux skylights enhanced the openness of this space, taking advantage of the warm northern aspect.

 

A new main bedroom wing complete with a generous ensuite were then added, the bedroom located to overlook the spectacular front garden.  The ensuite forms part of the bedroom corridor, with the ability to be closed off with large full height cavity sliding mirror doors, screening it completely from view.  The original main bedroom wing has been converted to a guest wing, complete with an open plan kitchenette and a small living space.  Work is ongoing with this worldly client.

 

Wall 05.jpg
Wall 02.jpg
Wall 01.jpg
Wall 10.jpg
Wall 04.jpg
Wall 06.jpg
Wall 03.jpg
Wall 09.jpg
Wall 07.jpg

© 2013 by cmk architects. All rights reserved.